maandag 6 oktober 2014

5 miljard voor windmolenparken

5 miljard voor windmolenparken

Een heleboel geld voor een paar windmolenparken, wordt het niet eens tijd dat de regering eerst gaat  inzien dat ze ook op een andere manier duurzaam bezig kunnen zijn. De economie schiet dan pijlsnel in de plus qua productie.
Er zitten natuurlijk ook haken en ogen aan het idee van Poldermans.
Want de huidige leverancies van energie zullen sterk veranderen waardoor er minder in de kas van de energieleveranciers terecht zal komen.
Lever als regering in eerste instantie geen windenergie , maar lever op de daken van de Nederlandse burgers zonne-energie. Gewoon drie panelen waar mogelijk is en op supergrote locaties als flatgebouwen kantoren grote installaties. Werkgelegenheid voor vele mensen. Producenten van zonnepanelen varen er wel bij. Er gaat geld naar toe en er komt geld terug in de vorm van belastingen.
De cyclus is ronder dan die van de grote producenten. De burgers varen er wel bij iedereen vaart er wel bij. Project te duur lever dan voor de helft van de prijs subsidies, daarmee helpen we elkaar naar een duurzame samenleving. In plaats van een oerlelijk windmolenpark aan de horizon van onze Noordzee.Natuurlijk zijn die spiegels op het dak ook geen prachtige blikvangers maar hoeveel gebouwen waar ze bijna onzichtbaar op kunnen liggen hebben we in Nederland.
Kortom stop met de bouw van de windmolenparken en zorg dat er anders geïnvesteerd gaat worden.
Verplicht ook al die woningbouwverenigingen om duurzamer te werken. Niet veel geld in de pot niets geen dure kantoorpanden snoepreisjes en teambuildingsdagen. Al het geld wat onnodig door dit soort verenigingen over de balk wordt gesmeten en neem van mij aan dat onder andere de directeuren van dit soort lucratieve woonbedrijven een hoger salaris heeft dan Professor Poldermans. Zij zijn het die verantwoordelijk zijn voor de huurwoningen om ze beter te isoleren en te voorzien van de beste innoverende isolatiemiddelen. Op die manier wordt Nederland neutraler dan ooit op het gebied van energie en worden we ook minder afhankelijk van de mega grote energieleveranciers met al hun olie en gas.
Het is zo simpel geef elke hurende burger in een gemiddeld oude slecht geisoleerde woning een pakket om zijn huis te isoleren en we zijn per hurend huishouden al een stuk CO2 neutraler dan we ooit geweest.In elk geval veel goedkoper dan die 5 miljard voor een windmolenpark..

Je huis zelf op eenvoudige wijze isoleren kijk eens op :
wiewatwaarhoe.nl/eenvoudig-en-goedkoop-je-raam-isoleren/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten