donderdag 9 oktober 2014

Geld Stelen , geld lenen

Geld

Ons betaalmiddel, ons ruilmiddel.
Geld stinkt , of geld stinkt niet de meeste mensen zullen zeggen geld stinkt niet. Want we hebben het nu eenmaal nodig om te kunnen overleven.
Dus eigenlijk is het naast een betaalmiddel ook een ruilmiddel.
Maar wat als je ziek wordt je baan kwijt raakt. Het geld wordt dan minder. De lasten vaak hoger want je hebt veel meer nodig dan, je voorheen nodig had zorgkosten reizen de pan uit. Vervoer naar ziekenhuis, andere voeding. Noem het maar op.
Wat als je dan als ex- directeur werkzaam bent geweest bij een stichting. Daar voor 92000 euro hebt gestolen.Terugbetaald en opstapt. Het gaat hier om 92000 euro van de stichting ALS. Mensen die het geld nodig hebben geld voor onderzoeken, noem het maar op.
Mijnheer verklaard door extreme drukte zelf in de problemen te zijn geraakt en zo het geld heeft gestolen. Hij heeft het zelf gemeld en terugbetaald.Zijn functie neergelegd dat siert hem. Maar dan rijst bij mij de vraag als directeur ben je redelijk slim je leent, we noemen het even lenen. Je leent wat geld in dit geval 92000 euro.
Een gemiddeld mens is al blij als hij honderd euro extra heeft maar deze mijnheer neemt het genoegen met 92000. Maar waar is de rest?
De rest Mijnheer Poldermans ? Ja de rest. Poldermans is echt niet gek hoor. De rest?
U leent 92000 euro met een slim plan en wat goede beleggingen komt Poldermans op een rendement uit van 10% en dat is nogal laag ingeschat. Dat is 9200 euro plus 10% waardoor het bedrag op 101200 komt te staan toch leuk als je als ALS patiƫnt thuis komt te zitten, hulpmiddelen nodig hebt, geld voor zorg. Dan is die 9200 euro best een aardig bedrag mijnheer de ex-directeur.
Persoonlijk denk ik dat er nog meer geld met het geld is verdiend. Want geld maakt geld.
Als ik een stuiver heb en er komt een stuiver bij is dat altijd nog 0,10 eurocent.
Poldermans denkt in centen we moeten klein beginnen ik ben per slot van rekening geen ex directeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten