maandag 13 oktober 2014

Spaar je eigen pensioen bijelkaar

Vandaag werd Poldermans wakker, met het nieuws op de radio.
Over de pensioenen, en het ziet er allemaal niet rooskleurig uit voor de Nederlanders en hun pensioen.
De pensioenfondsen moeten nog meer kapitaal voor zichzelf en voor ons op gaan bouwen zodat we straks niet in rare situaties komen.
In Denemarken en Australië is het echter allemaal net even anders geregeld.
Zij betalen zelf dus autonoom , zij sparen zelf zelf voor hun pensioen.
Aangezien we geen zin hebben om allemaal heel lang door te gaan werken of lang door te moeten werken. Wordt het tijd dat we als autonome denkers gewoon zelf het heft in eigen hand gaan nemen 
Je kan natuurlijk je geld bij een pensioenfonds gaan stallen of bij een verzekering.
Maar we kunnen natuurlijk ook voor onszelf zorgen.
Een poos gelden was er al een minister Jet Bussemaker in Nederland die zei het is handig als de ouderen een moestuin gaan nemen. Op zich was haar uitspraak er één waar half Nederland een mening over had en waar de Kamerleden over vielen. Maar de essentie was er wel, ze had gelijk als we verder kijken en verder denken.

Zorg voor jezelf en regel je oude dag voorziening.

Kortom doe alles wat in je vermogen ligt om de oude dag zeker te stellen.
Zet je stroomvoorziening op nul regel warmtepompen zorg voor een houtkachel een moestuin en spaar nu het kan zoveel mogelijk op om de oude dag te kunnen doorkomen.
Hoe eerder je begint met het sparen des te eerder heb je de mogelijkheid om los te komen van het huidige systeem, het systeem wat pensioenfonds en overheid heet.
Los je hypotheek af , sluit hem over als het voordeel oplevert. Minder met alles wat je kan minderen, en spaar je pensioen zelf bij elkaar.
Een groot nadeel als iedereen dit gaat doen in Nederland stevenen we weer op een recessie af maar bij de volgende recessie kunnen we onszelf in elk geval niets verwijten.
We kunnen wel zeggen we hebben alles gedaan wat nodig was om straks als we de vijfenzestig grens passeren of veel eerder natuurlijk. Dat dan de recessie die is ontstaan de schuld was van de regering en de pensioenfondsen. Zij laten door hun negatieve manier van denken en publiciteit , Nederland weer afstevenen op een recessie, de pensioen-recessie zal hij gaan heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten